Glutenfria tårtbottnar har oftast en tendens till att bli väldigt tråkiga, platta och allmänt ointressant. Igår lyckades jag dock med att baka min hittills bästa tårta som gick enkelt att skära upp till en tvålagers tårta och med lite god vilja hade det kunnat bli en trelagers tårta.
Glutenfri tårtbotten
Recipe Type: Tårta
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
En bra gluten och mjölkfri tårtbotten
Ingredients
- 5 st stora ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl Lailas gula glutenfria mjölmix
- 1,5 dl potatismjöl
- 2,5 tsk bakpulver
Instructions
- Vispa ägg och socker så det blir pösigt och vitt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner det i äggsmeten och blanda försiktigt ihop allt.
- Grädda i en välsmord och ströbröad form i ugnens nedre del på 175 grader och 40 minuter.